UV gecko leopardi jaoks
tere, mul on varsti saamas leopardgekko nooruk ja mul on terraarium mõõtmetega L60xl45xH60. Millist tüüpi UVb neoontuld ma vajan ja millist tüüpi keraamilist soojenduslampi ning millise võimsusega see peaks olema võrreldes minu terraariumiga, teades, et ma pole veel kindel, kas paigaldan selle terraariumi kohale 60 cm kaugusele või sisse 30 cm kaugusele.
Kas peaksin lisama ka soojendusplaadi oma terraariumi alla, arvestades, et saabumas on soe ilm? Tänan kiire vastuse eest.
Tere, Jennifer,
Meelespea :
Vaja on valida vähem võimas neoonlamp, et terra kuum punkt oleks umbes 30° ja külm punkt 25°, 12 tundi soojust ja 12 tundi umbes 22° kogu terras. Reptiilidele mõeldud neoon peab olema terra sees, kuna klaas filtreerib UV-kiired, mis on loomale vajalikud.
Arvestades terra suurust, oleks soovitatav kasutada selliseid tooteid: 40 vatti lamp koos 5% UVB-neooniga ja tavaliselt ei ole vaja soojendavat plaati, kuna 40 vatti on juba piisav temperatuur. Kui näete, et sellest ei piisa, võite alati lisada juurde või valida võimsama lambi.
Head päeva
Elodie Zoomaliast