Probleem minu meriseaga
Tere, ma sain umbes kuu aega tagasi merisea. Alguses oli temaga kõik korras, ta oli väga uudishimulik ja liikus palju ringi... Aga nüüd viimase nädala jooksul, ei liigu ta peaaegu üldse, ainult sööma või jooma... Ta magab pidevalt ja vahel magab külili... Olen tema pärast väga mures ja mõtlen, kas ta ei pruugi olla haige või kas tal on vaja C-vitamiini... Aitäh, kui keegi saaks nõu anda või midagi muud...
Tere Aurélie,
Kuni su merisiga sööb ja joob, ei ole ta surma äärel. Kuid tõepoolest, arvestades hetkeperioodi, võib tal puududa veidi C-vitamiini ja mõningaid toidulisandeid (merisead vajavad vahel selliseid seedimise toetamiseks mõeldud toidulisandeid).
Kui probleem jätkub, tuleks ehk mõelda tema veterinaari juurde viimiseks, sest see võib olla midagi tõsisemat :)
Samuti on võimalik, et tal on igav, kas sa viid ta tihti välja?
Kui ei, siis see, et ta külili magab, ei pruugi olla ilmtingimata paljastav, kuid mõnikord võib see olla tingitud väikestest valudest...
Mõtle talle vitamiinilisandite andmisele ning toidu mitmekesistamisele värskega (enne uuri, mida ta võib süüa)
Hei!! Merisiga vajab iga päev C-vitamiini..........
Kui ta ei liigu, siis on midagi valesti
Otsene veterinaararst eksootilistele loomadele
Siin on link C-vitamiini kohta ja nõuanded
https://www.cobayesclub.com/vitamine_C_cobaye.htm
Kas on normaalne, et kahe nädala vanusel meriseal, kelle kasvataja väitis, et ta on võõrutatud, pole veel näha söömas ega joomas? Olen mures, sest mul oli varasem kogemus hamstriga, kes ei olnud võõrutatud ja suri kolm päeva pärast ostmist.
DT
ja? sa ei oska korralikult kirjutada...
Tere,
Kui ta ei joo, võib-olla ei ole ta harjunud süsteemiga, mille oled paika pannud, kauss või pudel, proovi vahetada ja vaata, kas ta joob....
Mis puutub söömisse, siis kui ta oli loomapoes, on tõenäoline, et teda toideti kuivatatud toidu seguga, mitte pressitud graanulitega. Proovi talle anda sama toitu, mida ta sai enne ostu ja harjuta ta järk-järgult uue toiduga. Sa võid anda talle värskeid köögivilju, näiteks endiivit, ma ei tea palju merisigu, kes suudavad sellele vastu seista! Kui miski sellest ei tööta kahe päeva jooksul, siis mine kiiresti loomaarsti juurde!!!
Vaata ka tema väljaheiteid, need peavad olema tumedad, ovaalsed ja kõvad, kui see nii ei ole, siis loomaarstile kiiresti!!!
Anna meile teada!
Kallistused