Pehme kilpkonna kilp

3 vastab
Peate olema sisse logitud, et seda arutelu jälgida või selles osaleda. Ühenda mind
alice
2 sõnumid
alice fr

Tere

mul on alla aastane kilpkonn, sündinud vangistuses. Kuna saime ta septembris, panime ta talveks terraariumisse. Meil on teine kilpkonn, kes jalutab rahulikult aias, aga on peaaegu 15 cm pikk ja ei ole ohtu, et ta kotkaste või harakate poolt kaasa võetaks (meid külastavad nad üsna tihti).

Viimastel päevadel tundub tema kilp pehmem ja ta on pisut aeglane. Ma lugesin teistelt foorumitelt, et see tuleneb D-vitamiini ja tõenäoliselt päikese puudumisest. On tõsi, et tänavu on ta vähe väljas käinud päikese puudumise ja tugeva tuule tõttu (elame Lõuna-Prantsusmaal). Kui esimene kilpkonn käis tema jaoks kohandatud päikeselises aias vähemalt kaks päeva nädalas.

Annan talle tortsudele mõeldud vitamiinide D baasil toidulisandeid, kuid talle need eriti ei meeldi. Samuti sööb ta aias kasvavaid taimi (nt võililled) ja praegu endiivia lehti.

Ma arvan, et peaksin ostma UV-lambi, kuid mu kilpkonn on väga väike: umbes 5 cm ja ma ei taha eksida, et teda mitte "kõrvetada." See võimaldaks tal UV-d saada, kui ilm on halb või natuke kauem päeval. Mida peaksin ostma?

Lisaks, kas tema toitumiseks on midagi, mis võimaldab vajalikku kaltsiumi pakkuda?

Tänan vastuste eest,

Pierre
134 sõnumid
pierre fr

Tere,

Tõepoolest, teie kilpkonnal võib puudu olla päikesevalgusest ja tõenäoliselt ka kaltsiumist. Ärge kartke teda "praadida", selleks on vaja ikka korralikku kogust.

Mis puutub saadaval olevatesse toodetesse, siis õues kasutamiseks soovitan järgmist:

Lambihoidja terraariumi jaoks: see sobib hästi õues kasutamiseks ja sellel on kaitsevõre, erinevalt nõrgematest mudelitest.

Kaltsiumilisand roomajatele: see lisand sisaldab ka D-vitamiini.

Loodan, et sain teile natuke abi pakkuda!

Muide, kas teil on pilte oma kilpkonnast ja tema aiaruumist?

Pierre

alice
2 sõnumid
alice fr

Tere, Pierrot!

Te olete tõesti kilpkonnaekspert ja alati südamlik oma vastustes.

Ehitasin nädalavahetusel ilmataadi naasmise tõttu meie aia sisse kilpkonnapuuri, kuid ööd on endiselt jahedad. Ta peesitab päeval päikese käes ja naaseb õhtuks, et külma ei saaks. See mõjub talle hästi - peale viit päeva täis UV-kiirgust tundub ta palju erksam ja tema kilp on minuarust veidi vähem pehme (ei usu, et see on pelgalt illusioon). Jätkan seda rada kuni järgmise talveuneni.

Järgin teie soovitusi toidulisandite osas kogu aasta vältel.

Otsin nüüd lampi siseruumides kasutamiseks talve lõpus ja järgmiseks. Kas lampide hoidik sobib selleks?

Aitäh veel kord teie abist. See on väga rahustav ja põhjalik.

Lilou

paul
1 sõnumid
paul fr
Tere välitingimustes täieliku päikesega puuri jaoks koos varjualaga

Küpsiste poliitika
Palume teie luba küpsiste või sarnaste vahendite kasutamiseks, et hõlbustada ostude tegemist meie veebilehel, parandada kasutajakogemust, pakkuda personaliseeritud reklaami ja statistilistel eesmärkidel mõista, kuidas meie kliendid meie teenuseid kasutavad. Usaldusväärsed partnerid kasutavad neid vahendeid ka osana meie reklaami kuvamisest. Saate oma küpsiste eelistusi igal ajal muuta, kui sisenete oma kontole..
Palume teie luba küpsiste või sarnaste vahendite kasutamiseks, et hõlbustada ostude tegemist meie veebilehel,... Loe edasi
Määra oma valikud Ma nõustun
Zoomalia rakendus Family'z teenib +50 pts iga tellimusega ja saada reaalajas teateid tellimuse jälgimisest
Zoomalia rakendus Tõsta oma kiisu Zoomalia rakendusega !1000 pts iga allalaadimise eest ja +50 pts iga tellimuse eest