Paljundamine

9 vastab
Peate olema sisse logitud, et seda arutelu jälgida või selles osaleda. Ühenda mind
laura
6 sõnumid
laura fr

Tere kõigile!!! Mul on 3-aastane emane küülik ja ma tahaksin talle poegi saada, kuid kardan esmalt tema vanuse pärast ning kuna tal on kalduvus majas korda ise seada, loodan, et see rahustab teda. Kas teil on olnud sarnane kogemus?

céline
38 sõnumid
céline fr
Tere, vanus pole probleem! Minu emane küülik sünnitas oma pojad 8 kuu vanuselt! Ta kisub oma kõhu karvad välja, kui ta on tiine, et pesa teha, ole ettevaatlik, ärge puudutage! Kuid, kui tal on juba tugev iseloom, siis see ei parane, kui tal pojad on, sest ta kaitseb neid! See võib teda hiljem rahustada...
stéphanie
63 sõnumid
stéphanie fr
Ma olen Céline'iga nõus selles osas, et kui tal on tugev iseloom, siis teeb see ta veelgi agressiivsemaks, sest ta kaitseb neid. Vanuse osas pole aga tõesti mingit probleemi.
Emeline
3 sõnumid
emeline fr

Muidugi on vanus probleem! Emane küülik peab tegema oma esimese pesakonna hiljemalt 1-aastaselt, sest tema vaagna luud ei ole veel kokku kasvanud ja poegade läbipääs on võimalik. Kolme-aastaselt on see väga keeruline, ohtlik nii emasele küülikule kui ka poegadele, kes võivad kinni jääda.

Teisest küljest, pesakonna tegemine ei rahusta küülikut, kui ta on domineeriv; see on tema iseloom ja ta jääb selliseks. Kui ta on agressiivne ja/või territoriaalne, tuleb ta steriliseerida, sest need käitumised on hormoonide poolt määratud. Lisaks hoiab steriliseerimine ära emaka vähi, millesse haigestub 80% üle 3-aastastest emastest küülikutest (see arv suureneb küüliku vanusega).

Mis puutub pesakonna tegemisse lõbu pärast (muidugi inimese rõõmuks, mitte küüliku jaoks), kas see on tõesti vajalik, kui arvestada, et varjupaigad on täis hüljatud küülikuid? Mida te nende poegadega teete?

stéphanie
63 sõnumid
stéphanie fr

ma ei nõustu emeline'iga, et looduses sünnivad jänkudel pidevalt pojad peaaegu igas vanuses, miks siis mitte vangistuses olevad jänesed

Emeline
3 sõnumid
emeline fr

Kuna looduslikud küülikud alustavad poegimist alates suguküpsusest ehk alates 4-5 kuu vanusest. Sel ajal ei ole vaagna luud veel kokku kasvanud ja poegade läbilaskmine on võimalik. Seejärel luud kasvavad kokku umbes 1 aasta vanuselt, kuid vaagen on juba "avandunud" esimeste poegimiste tõttu.

Seetõttu peavad emased küülikud farmides saama esimese poegimise enne 1 aasta vanuseks saamist ja neid kasutatakse paljundamiseks vaid kuni 4-5 aastat vanuseni (sest pärast seda on emaka vähi risk liiga suur ja emased tuleks steriliseerida ning kõrvaldada).

Oluline on esimesel poegimisel vanus, mis peab olema alla 1 aasta. Pärast seda pole probleem, kui küülik saab poegida ka pärast 3 aasta vanust. Samuti tuleb tähelepanu pöörata sellele, et poegimised ei oleks järjestikused, sest tiinus, poegimine, imetamine ja poegade kasvatamine on emase jaoks väsitav. Seetõttu soovitatakse maksimaalselt 2 poegimist aastas, mis pole muidugi looduses nii, kuid selles osas ei peaks ma loodust järgimiseks eeskujuks võtma.

Tegelikult tuleb teada, et metsküülikute eluiga on 3 aastat... ja see pole kindlasti see, mida me soovime oma kodustele lemmikküülikutele ;)

stéphanie
63 sõnumid
stéphanie fr

Okei, aitäh, Emeline, ma ei teadnud, ma olen ainult 11-aastane, kuid mul on 2 merisiga, kes elavad Moving Home suuruses L, mida müüakse foorumis (see puur on ülimalt avar ja ilus, muide, ma ei tea, miks ma seda ütlen). Kas ta saab siis oma väikeseid teha või mitte?

PS: mu nimi on Enzo

Emeline
3 sõnumid
emeline fr

Isiklikult olen vastu eraisikute loomapidamisele, seega ütleksin igal juhul "ei". Aga antud juhul on see kahekordne "ei", sest emane küülik on esmakordseks pesakonnaks liiga vana. Kui tal oli esimene pesakond juba enne 1-aastaseks saamist (st 2 aastat tagasi), on see vähem ohtlik.

Kuid vanus ei ole ainus tegur, mida arvesse võtta: tuleb jälgida geneetikat (mitte paljundada loomi, kelle päritolu pole teada või kes võivad kanda haigusi), isase suurust (kes peab olema emast väiksem), emase tervist ja toitumist jne.

Paljundus ei ole amatööride asi ja looma ei tohiks paljundada lõbu pärast (see on loomale väga koormav).

Loodan, et vastasin su küsimusele, Enzo; pai su chonidele ;)

stéphanie
63 sõnumid
stéphanie fr

Aitäh chons eest, annan neile su käest edasi

NADEGE
2 sõnumid
nadege fr

Võrrelda meie lemmikloomade elu metsiku loodusega ei ole eriti tark (normaalne 11-aastaselt, kuid just siis, kui oleme liiga noored, et elu mõista, oleme liiga noored loomakasvatusega tegelemiseks).

Looduses nad paljunevad ükskõik kuidas, kuid seal on ka palju surmasid.

Kas teate oma loomade päritolu, enne kui soovite neid paljundada?

Stéphannie, mis on merisea maksimaalne ja minimaalne vanus paaritamiseks?

Mis on tema minimaalne ja maksimaalne kaal?

Mis on minimaalne ja maksimaalne paus kahe pesakonna vahel?

Milliseid värve ei tohiks segada?

Mis on tiinuse toksikoos?

Mis vanuses võib poegi (merisea järglasi, kuigi see tundub kummaline) eraldada?

Mida sa teed isastega, kui neid ei ole paigutatud enne suguküpsust (muide, mis vanuses saabub see suguküpsus isasel)?

Millist kogust vitamiine anda tiinuse ajal? Pärast sünnitust? Imikutele?

Need on õiged küsimused enne merisea paljundamise alustamist.

Küpsiste poliitika
Palume teie luba küpsiste või sarnaste vahendite kasutamiseks, et hõlbustada ostude tegemist meie veebilehel, parandada kasutajakogemust, pakkuda personaliseeritud reklaami ja statistilistel eesmärkidel mõista, kuidas meie kliendid meie teenuseid kasutavad. Usaldusväärsed partnerid kasutavad neid vahendeid ka osana meie reklaami kuvamisest. Saate oma küpsiste eelistusi igal ajal muuta, kui sisenete oma kontole..
Palume teie luba küpsiste või sarnaste vahendite kasutamiseks, et hõlbustada ostude tegemist meie veebilehel,... Loe edasi
Määra oma valikud Ma nõustun
Zoomalia rakendus Family'z teenib +50 pts iga tellimusega ja saada reaalajas teateid tellimuse jälgimisest
Zoomalia rakendus Tõsta oma kiisu Zoomalia rakendusega !1000 pts iga allalaadimise eest ja +50 pts iga tellimuse eest