Otsin kuldset retriiverit adopteerida
tere,
otsin adopteerida kuldset retriiverit, siin on minu kriteeriumid:
-värv: liivakarva
-haukumine: vähe
lahkus: lahke
kes saab elada korteris
jne......
kui saate, vastake mulle
aitäh
Tere,Bolas mul võimalus adopteerida Fidji, kuldne retriiver, kes elas meie lähedal ligi 13 aastat. Kasvataja, kes meile ta müüs, otsis omanikke, kes ei jätaks teda terveks päevaks üksi ja kellel oleks aed. Otsustasin oma tütart kasvatada ja kodus olla ning see armastuseloom tasus mulle kogu minu armastuse tagasi. Kuid tõesti mitte terveks päevaks üksi jätta, olime mõlemad stressis, kui pidime mitu tundi eemal olema... vahetasime mehega valvet ja ilma puhkuseta, kui me ei saanud teda kaasa võtta! Oma elu lõpupoole võtsime endale väikese puudli ja nad armastasid koos olla, hõlpsam oli neid mõnikord üksi jätta! Armas kõigi vastu, laste, kasside (aga ainult tema enda), esemete vastu, ei närinud midagi, kuid ettevaatust madalate laudadega tema sabaga, tõeline piits, mis pühkis kõik teelt. Pean mainima, et ta on tõeline karvaladu ja õnneks elasime majas, nii et ta sai hõlpsalt välja minna ja kahju vähendada. Olin varem elanud korteris saksa lambakoeraga ja minu arvates pole kuldne retriiver sinna paha mõte! Lisaks suurele aiale oli talle vaja ka mõnda trenni teha, sest see tõug kipub kergesti kaalus juurde võtma (enamasti elu jooksul light krõbinad), muidu puusaprobleemid... Kui sul on palju armastust talle anda ja eelkõige su kohalolekut, siis miks mitte ka korteris? Kuid ma siiski ei soovita... Väiksemad tõud taluvad kortereid paremini ja... korterid taluvad väiksemaid koeri paremini!
Aitäh vastuse eest
aga ma sooviksin ikkagi koera
milline on parim korteris pidamiseks:
kas golden retriiver
või labrador !!
Minu arvates tunnen ma ka labradori, see on palju tormakam ja jõulisem kui kuldne retriiver, kes on väga leebe ega hüppa külastajate peale nagu labrador. Aga ma tunnen mitmeid isaseid labradore, üldiselt on emased sageli rahulikumad. Miks mitte küsida veterinaararsti arvamust? Ärge kiirustage, suure koera omamine on palju nõudlikum kui väikest, olen seda ise kogenud ja tean, millest räägin! Minu naabrid võtsid ühe aastase labradori emase varjupaigast, et hoida oma üle nelja aasta vanusele koerale seltsi, ja nad olid sunnitud koera vähem kui aasta pärast tagasi viima. Labradorid kaklevad omavahel, kuigi antud juhul oli tegemist kahe emasega ja kohutavate kaklustega, lisaks loomaarsti kulud haavade õmblemiseks, mitmel korral (!) ja veelgi hullem isastega... Rohkem alistuvust ja rahulikkust koos kuldsete retriiveritega, kuid rohkem karvu ja hooldust, samuti hellust, mida neile jagada.
Teie otsustada, võtate omale kaaslase 12/13 aastaks... kuid võib-olla te ei jää korterisse? Mul on sõbranna, kes just võttis korterisse Tšiuaaua, natuke väike, aga tõesti ideaalne! (ära unusta, et väikestel tõugudel on pikem eluiga)