Minu uus kass ei taha vana kassi omaks võtta
1 vastus
Peate olema sisse logitud, et seda arutelu jälgida või selles osaleda. Ühenda mind
1 sõnumid
tamaya
Tere õhtust kõigile. Ma esitan tõenäoliselt küsimusi, mis on sellel teemal juba palju kordi käsitletud, kuid siiani pole ma leidnud oma olukorrale rahuldavaid vastuseid. Mul on alates novembrist 2022 noor isane kass. Ta on 7-8 kuud vana, kastreeritud juba ammu, väga kiinduv, väga sotsiaalne, mänguline, superarmas, kuni emotsionaalselt sõltuv (üldse mitte territoriaalne, kunagi agressiivne, tõeline kaisukaru). Kuna nägin, et ta pole kindlasti üksik, otsustasin tuua tema elu uue kaaslase, et ta ei peaks kunagi üksi olema. Seega adopteerisin (eelneva prooviperioodiga) 1-aastase emase kassi, kes on samuti kastreeritud. Tema eelmine perenaine, kes töötas ühingu heaks, selgitas mulle, et nad keeldusid kassi loovutamast ilma, et peres oleks olemas teine kass, kuna muidu oli ta eksinud: nuttis palju, oli kurb ja masendunud, kui oli üksi. Seega arvasin, et nad sobivad ja saavad kiiresti parimateks sõpradeks, olles koos emotsionaalselt sõltuvad. Ta on nüüd veidi üle nädala minu juures olnud, kuid asi ei lähe nii, nagu olin ette kujutanud. Esialgu hoidsime neid eraldi, et ta saaks oma olemuselt arglikuna uue koduga harjuda, liigutades neid vahel ühest ruumist teise, et ta saaks tervet korterit järk-järgult ja rahulikult avastada. Nädala pärast otsustasime, järgides veterinaari nõuandeid, lasta neil vabalt ringi liikuda ja võimalikult teineteist tundma õppida, hoolimata mõnest eelmisest ebaõnnestunud katsetusest (uus tulija susises). Me nägime mõningaid edusamme meiesuunal: rohkem usaldust tema poolt, veidi vähem soovi pidevalt varjuda, ta lubab pea sügamist, sööb ja käib liivakastis ning uurib aeg-ajalt ümbrust, kui ta on üksi või kui ruumis suurt ei liiguta. Kuid, minu vanema kassiga ei suju asjad üldse. Muidugi tahab tema mängida koos uue sõbraga, olles väga uudishimulik. Tema susiseb ja lööb küüntega, isegi kui asi läheb mõnikord tõeliselt kaklemiseks, lühidalt öeldes, ei kannata, kui ta teda läheneb. Siiski, ta ei lähe kunagi ise tülitsema, nii kaua, kuni tema lähedale ei tule. Ma olen väga üllatunud, sest eelmine perenaine ütles mulle, et ta lõi kiiresti sideme oma kassiga (kastreeritud isane), minnes ise mängima. Kuid minu omaga, kes on temast väiksem ja suhteliselt mittevaenulik, ei lähe asjad sugugi. Miski, mida ma internetist olen leidnud, ei aita (jah, ma kasutan Feliway'd, jah, neil on eraldi ajad suletud ustega, jah, neil on eraldi toidukausid ja liivakastid, jah, tal on enda mänguasjad (millega ta aga ei mängi), jah, nad on kastreeritud, ei, see ei ole minu vana kass, kes ründab uut territooriumi pärast, jne jne). Paljud räägivad territooriumist, toidukonfliktist jne, kuid ausalt, see ei tundu siin probleem olema: ta tundub teda kartvat või lihtsalt ei meeldi talle, ei aktsepteeri teda. Oleme sunnitud nad ööseks ja kui nad on üksi kodus, eraldi hoidma. Tal on katseperiood üks kuu ja ma pean leidma lahendusi, et näha nende vahel edusamme enne tähtaega, muidu ei saa ma teda hoida (järgmistel kuudel pean ma töö tõttu päevaajal äärmiselt sageli kodust eemal olema), olukord on üsna keeruline, arvestades meie korteri paigutust, kakluste, nutmise, suletud uste ja nende ja meie heaolu haldamist (olen mures, et minu vana kass, keda ma pean nagu oma poega, saab ilmaasjata nahutada ja ma olen mures, et see väike on hirmul ja peidus oma nurka, ma tahan teda aidata). Ma tean, et nädal on lühike edusammude hindamiseks, kuid mul on ainult kolm nädalat, et näha mingisugustki üksteisemõistmist tekkevat. Tahaksin nad jätta eraldi elama, et teda leevendada ja mitte teda survestada, kuid kui ma ei soodusta nende suhtlemist ega lase neil ise asju korraldada, oleme kolme nädala pärast ikka suhte alguses. Kas teil on ideid, soovitusi, nõuandeid? Näiteks lugesin kuskil, et nende eraldi pesemine aitab nende lõhnu neutraliseerida ja nullist alustada (kuid kahtlen, et ta laseks end kinni püüda)...v.a. see ei ole midagi erilist...igatahes, kõik abi oleks tõesti teretulnud! Aitäh väga
86 sõnumid
céline
Tere Tamaya, Mitme looma kooselu ei ole lihtne. Zoomalia kliendiajakirja selle aasta esimene väljaanne räägib sellest samuti. Tõenäoliselt leiate selle oma pakist või Zoomalia kauplusest teie lähedal. Ärge kõhelge pöördumast kassi käitumisspetsialisti Marion Ruffié poole, keda me intervjueerisime mõni aeg tagasi: https://www.zoomalia.com/blog/article/comportementaliste-chat-interview-marion-ruffie.html Parimate soovidega, Céline Zoomaliast