merisiga ei liigu enam
Tere
Meil on merisiga nimega Caramel alates kolmapäevast, 20.10.2010.
Ta on hästi kohanenud, kuid täna hommikul leidsime ta majakese põhjast, ei liikunud, ainult tagakeha liikus veidi. Ta on tavaliselt väga energiline ja nüüd laseb end tõsta, ei piuksu, on külili "longus" ja eriti ei reageeri. Koos abikaasaga märkasime, et tal on nina veidi kinni (natuke tatti ninasõõrmetes). Sunnitud oleme teda veidi jooma ja ta tegi kaka, seega ei peaks see olema "seedeprobleem".
Kuna meil pole varem olnud merisiga, siis ei tea, kuidas reageerida. Oleme teda rätikusse keeranud ja abikaasa hoiab teda, et tal külm ei oleks ja ta ei oleks üksi. On pühapäev ja me ei tea, mida teha.
Oleme väga mures.
Kas keegi oskaks selles osas nõu anda?
Ette tänades,
Aline
See on väga halb märk... Kas olete ta täna loomaarsti juurde viinud? Olen oma merisea sarnases seisundis leidnud (tagakeha halvatus), loomaarst ütles, et ta ei talunud suve tugevat kuumust: proovisin teda päästa, kuid need väikesed loomakesed on tõesti õrnad ja lõpuks pidin teda magama panema... Kuid sinu omal on teised sümptomid (nina jookseb), ja kahjuks ei saa ma öelda, milles on probleem (kasvaja, koryza??...). Kindel on see, et tuleb kiiremas korras loomaarsti juurde minna. Loodan, et tal läheb hästi!
Pole midagi erilist lisada Soso sõnumile. Kahjuks arvan, et peaksite minema loomaarsti juurde. Hoia meid kursis.
Tere Soso ja Pierrot!!
Tänan teid sõnumite eest... postitasin ühe pühapäeval kell 15, et öelda, et Caramel lahkus meie hulgast, kuid ilmselt ei postitatud seda... Me helistasime valve veterinaararstile pühapäeval kell 10, et küsida tema arvamust... ta ei püüdnud väga aru saada ja ütles, et tavaliselt ei pea veterinaararstid esimesel 14 päeval sekkuma loomapoe looma puhul, kuna nad on 14 päeva garantiiga, et peaksime "kontakteeruma loomapoe veterinaararstiga"... Me ei helistanud neile, et teatada, et meie "teler" enam "ei tööta", kuid meid "vastuvõeti" selliselt... Ta lisas veel, et loom ei ela päeva üle ja et me peame teda ümbritsema ja kaasa aitama, mida mu abikaasa, Noé (5-aastane), Ugo (10-aastane) ja mina tegime... Ta lahkus kell 14.05...
See oli väga raske pühapäev... lapsed nutsid, eriti Ugo, kes veetis terve pärastlõuna voodis... aga õhtuks olid kõik jälle rõõmsad... Teleris oli "Asterix ja olümpiamängud" ja isa ning lapsed naersid südamest... olin ainult mina, kes leinas meie Carameli...
Esmaspäeva hommikul viisime Carameli loomapoodi tagasi, nemadki ei püüdnud aru saada... "Tavaline vahetus" nagu müüja kassas kirjutas ja Chocolat Darwin Marvin Morgan de Moustache (Noé ei ole veel tema nime osas kindel) liitus meie perega täpselt kell 9.30... Ja elu jätkus normaalselt... välja arvatud see, et minul on raske unustada ja ma ei luba endale uue lemmikuga kiinduda, kartuses, et ta lahkub mõne päeva pärast...
Ma oleksin teile hea meelega pildi saatnud, kuid see tundub väga keeruline...
Igatahes tänan teid südamest sõnumite eest!!
Aline, Claudie, Ugo, Noé ja Chocolat Darwin Marvin Morgan de Moustache
Aitäh, et jagasid seda kõike meiega... Tõepoolest, see ei saanud olla sinu jaoks meeldiv hetk, aga kahjuks on see midagi, mis juhtub üsna tihti loomapoodides müüdavate loomadega (ohver massilisele aretusele ja sisuliselt sugulusaretusele).
Sinu merisea sümptomite osas ei oska ma tõesti midagi öelda. Siin foorumis on veterinaarabiline liige. Võib-olla tema teab. Ma ütlen talle, et ta vaataks, et teada saada tema seisukohta.
Piltide osas võtsin ühendust saidi administraatoritega ja ilmselt on nad lisanud juhendi piltide lisamiseks (link "kuidas pilti lisada" on vahetult sõnumivormi kohal).