Kuidas valida sobiv näriline

11 vastab
Peate olema sisse logitud, et seda arutelu jälgida või selles osaleda. Ühenda mind
Audrey
1 sõnumid
audrey fr

Ma alustan kääbusjänesest

Seltskondlik, rahulik ja päeval aktiivne, on see ideaalne kaaslane perele. Tema eluiga on 5 kuni 8 aastat.

Kõige populaarsem on "ülikääbus" tõug, mille kaal ei ületa 1,5 kg. Teised tõud hõlmavad lontkõrvalist lamba, liona ja pika ning siidise karvaga angoora jänest. Puhtust armastav ja iseseisev kääbusjänes on hõlpsasti hooldatav. Umbes 100x50 cm ruumikas puuris võib majutada loomakese. Kevadest alates naudib kääbusjänes viibimist õues ilmastikukindlas aedikus. Tema toiduks on hein ja graanulid, vesi on saadaval piiramatult. Karvkatte parandamiseks tuleb teda mitu korda nädalas kammida. Tema küüned kasvavad kiiresti ja vajavad regulaarset lõikamist.

Merisiga

Loom on õrn, kiindunud ja intelligentne. Ta võib elada 5 kuni 8 aastat. Erinevaid tõuge on saadaval karvkatte tekstuuri ja pikkuse järgi erinevates värvides. Merisiga harjub kergelt ja naudib paitamist, nurrudes. Ta suhtleb väikeste häälte ja hammaste plaginatega. Umbes 80x50 suurune puuris tuleb paigutada tuuletõmbuse eest kaitstud ja rahulikus kohas. Puuri välised väljasõidud on järelevalve all võimalikud. Merisiga toitub taimedest (heinast ja graanulitest) ning vajab igapäevast C-vitamiini juurdeannet jooki lisatavate tilkade kujul. Talle meeldib, kui tema eest hoolitsetakse kammimise või küünte hoolitsemise seansside kaudu.

Tšintšilja

Tegu on ustava kaaslasega, kes harjub kiiresti oma peremehega. Puur, mille põhjapindala on 60x60 cm, peab olema meetri kõrgune ning platvormidega varustatud, kuna tšintšilja armastab kõrgustes olla. Õhtul aktiivseks muutuv karvapall hindab rahu. Tundliku nahaga, on tšintšilja eluiga 12 kuni 15 aastat. Ta toitub vaid heinast, spetsiaalsetest graanulitest ja kuivatatud taimedest, mida täiendab puhas joogivesi.

Oma karva hügieeni täiustamiseks ja liigse rasu eemaldamiseks puhastab tšintšilja end vanni liivas, mis peab olema tema puuris pidevalt kättesaadav.

Gerbil

Alati liikuv gerbil on uudishimulik, tähelepanelik, lõbus ja kergesti harjuv. Temast saab ustav kaaslane 3 kuni 5 aastaks. Gerbil on eriti puhas väike loom. Vähemalt 50x40 cm puuri põhi peab olema kohandatud allapanuga, mis võimaldab tal varjuda. Hein, graanulid ja piiramatult veevarustust on tema toitumise aluseks, mida täiendatakse maiustuste ja toidulisanditega.

Hamster

Uudishimulik ja intelligentne hamster elab 2 kuni 3 aastat. Ta on õhtupoolikul väga aktiivne. Lapsed saavad naeru ja rõõmu tema kiirest jooksmisest rattas või korduvatest liigutustest.

Kõige levinum liik on kuldhamster, millel on palju erinevaid sorte ja värve. Vene ja roborovski liigid on kõige väiksemad ja mahuvad peopessa. Umbes 50x40 cm puuris peab olema mänguasju ja peidukohti.

Tema toiduks on graanulid või seemned, millele lisatakse maiustusi pulkadena, unustamata värske vee jooturit.

Rott

Rott on haruldase intelligentsusega loom, kes osutub elukestvaks (2 kuni 3 aastat) kiinduvaks ja ustavaks kaaslaseks.

Ta vajab umbes 70x50 cm suurust puuri, mis on sisustatud peidukohtadega. Tema dieedis on graanulid ja piiramatult vett, mida täiendatakse maiustustega pulkadena. Rott hoolib väga oma kehahügieenist, mistõttu veedab ta palju aega end puhastades ja eelistab puhast elukohta, mida puhastatakse mitu korda nädalas.

sabrina
80 sõnumid
sabrina fr

Hamstri puhul on tema puuri minimaalne suurus 80x50, kuldhamstri jaoks on tal vaja 28 cm ratast, teiste, nagu vene hamster, campbell jne puhul minimaalselt 20 cm.

Toidu osas on ideaalne Bunny Reeve või Beaphari Xtravital. Maiustusi tuleks vältida, kuna need on nende jaoks liiga rasvased.

Siiski võib neile aeg-ajalt anda lubatud pestud puu- ja köögivilju toatemperatuuril.

Sarah
4 sõnumid
sarah fr

Sellised sordid, nagu sa ütled ''väga kääbusküülik'', on küülikud, kes on emaslooma kõhust varem välja võetud. See on lihtsalt turundus ja mulle tundub see nende vaeste väikeste küülikute jaoks vastik. Tegelikkuses eksisteerib ainult kääbusliik. Tervitab!

Léa
40 sõnumid
léa fr

vabandust, et vaidle Sarah vastu, kuid mul on praegu miniatuurküülik. väga mini. Loomapood (jah, ma tean, et loomapood) kust ma talle järele läksin, tellis nad kasvatajalt. Nad said neid mitte varem kui nad jõuavad 2 kuud vanuseks, ja seega mitte enne kui nad on võõrutatud (ma tean, kuna küsisin kolmelt erinevalt töötajalt). Ta on heas vormis ja väga energiline, alati valmis tegema nalja!. Tõug "väga mini" saab peagi ka tunnustatud põllumajandusministeeriumi poolt ( kontrollige üle, sest ma olen 1% kahtlev).

ta saab 6 kuuseks ja muutub täiskasvanuks ning lõpetab kasvu, ta kaalub umbes 910g

tsau

Valerie
6 sõnumid
valerie fr

Tere, ma olen kasvataja ja see, mis on rottide kohta kirjas, on vale ja puudu on mõned väga olulised asjad. Head päeva.

Noémie
7 sõnumid
noémie fr

Tere, mul on mitu küsimust, aga esimene on, milline näriline mulle sobib. Ma kõhklen roti, hiire ja merisea vahel. Seega, kui keegi saaks mulle võimalikult palju infot anda, oleks see tore ja aitaks mul oma valikut teha.

Valerie
6 sõnumid
valerie fr

Tere Noémie_D,

Niisiis, roti puhul peate teadma, et nad elavad rühmades, kuna rotid on sotsiaalsed loomad, seega on neile hädavajalik kaaslane. Neil tuleb lasta 2 kuni 3 tundi päevas vabalt ringi liikuda. Neil on vaja sobivat puuri (mitte terraariumi), mis oleks kõrge. Toit peab olema spetsiaalselt rottidele mõeldud ning samuti on vaja palju puu- ja köögivilju. Nad võivad süüa peaaegu kõike, peale teatud toitude, mis on neile mürgised. Kui soovite, võin teile anda lingi toidukeeldude kohta. Neil on vaja spetsiaalset allapanu, saepuru ei sobi, kuna see on väga ohtlik. Parim on neid osta kasvatajatelt, et vältida halbu üllatusi (haigused jne).

Hiirte puhul on vaja üsna suurt puuri, kõige parem on kasutada hamsteripuuri koos rattaga jne. Nagu rottide puhul, on hea, kui nad on paarina. Peale selle vajavad nad spetsiaalset toitu ja vältida tuleks saepuru allapanu, kuna neil on väga õrnad hingamisteed nagu rottidel ja nad võivad sellesse surra.

Merisigade puhul on vaja suurt puuri. Nad võivad elada üksi või paarina, kuid paarina on parem, sest see hoiab neid üksildasena ja igavust tundmata, nagu ka rottide ja hiirte puhul. Neil on vaja heina, spetsiaalset meriseasööta ning palju vitamiine (loomapoodides tihti ei mainita seda). Allapanuks sobib kõik, ei ole probleemi.

Ostmisel on parim neid võtta kasvatajatelt, kuigi nad on kallimad kui lemmikloomapoest, aga vähemalt võite olla kindel, et nad ei ole haiged ja neid jälgitakse sünnist saadik kuni võõrutamiseni ning teil on vähemalt heaolu garantii. Isegi minu rotid ja hiired saavad kaasa terviseraamatu ning süüa. Sugude poolest on parem võtta kas kaks isast või kaks emast, kuid see sõltub ka sellest, mida soovite ning kui palju aega te saate neile pühendada. Kui soovite rotte või hiiri puudutavate küsimuste kohta rohkem infot, võite mulle sõnumi saata, et saaksin teile anda linke nende kohta rohkemate teadmiste saamiseks. Soovin teile head päeva ja võib-olla kohtumiseni. Parimate soovidega

julie
4 sõnumid
julie fr

Tere, sooviksin teada, kas gerbil on parem kui küülik

sabrina
80 sõnumid
sabrina fr

Tere õhtust,

see tähendab paremini, see sõltub sellest, millist närilist sa soovid, millist aega, raha ja elupaika sa suudad talle pakkuda, teades, et liivahiired on seltsivad ja elavad vähemalt kahekesi.

liivahiir /

Ideaalne omanik

Liivahiir sobib bioloogiat armastavatele teismelistele ja täiskasvanutele. Liivahiiri on väga huvitav uurida, kuid nad on natuke liiga erksad kallistamiseks.

Siin on üheksa küsimust, mida endalt küsida enne lõpliku otsuse tegemist: 1. Kas meil on sobiv koht liivahiirte paigutamiseks, see peaks olema mugav, vaikne ja õige temperatuuriga? 2. Kas suudame nende eest hoolitseda ja näidata neile kedagi, kui nad jäävad haigeks? 3. Kas meil on vähemalt tund aega päevas, et neid toita, puhastada ja nendega mängida? 4. Kas väikelapsed on valmis omama väikseid loomi, ilma neid mänguasjadeks pidamata? 5. Kui majas on teisi loomi, kas nad saavad liivahiirtega läbi? 6. Kes nende eest puhkuse ajal hoolitseb? 7. Kas kogu pere on nõus, ilma kõhklusteta ja kahtlusteta? 8. Kas oleme kindlad, et keegi majas ei ole loomakarvade suhtes allergiline? 9. Kas keegi teie peres on eelarvamustega rottide sarnaste näriliste suhtes? Alles pärast seda põhjalikku läbivaatust saab minna teise etapi juurde: ost.

Isane või emane?

Oluline on seda teada, et vältida ootamatusi, see tähendab pesakondi, mis siis tuleb õigesti paigutada, mis ei ole alati lihtne. Seega on parem kaks isast või kaks emast, kes saavad hästi läbi ega tekita ülerahvastuse probleeme. Kuid ettevaatust, ärge võtke emast, kes on olnud isastega puuris, vältimaks üllatusi; müüjale tuleb nõuda garantiid ja panna usaldus tema aususele.

Üksikult või paaris?

Liivahiirt saab kasvatada paarina (kes on seotud eluks ajaks) või grupis.

sabrina
80 sõnumid
sabrina fr
Käitumine

Gerbiil on väga seltskondlik, kergesti taltsutatav. Talle meeldib kaevata urge.

Toitumine

Eeldame, et looduses on gerbiilid peamiselt taimtoidulised ja söövad lehti, võrseid, juuri ja seemneid, kuid ka putukaid, väikseid sisalikke, konni, linnupoegi ja mõnikord väikseid maosid. Nad armastavad oma pesadesse toitu koguda. On teada juhtum metsikust gerbiilist, kes suutis koguda 20 kilo seemneid. Ent, et neid väikseid kaaslasi tasakaalustatult toita, vältides nii puudust kui ka liigset kahju nende tervisele, peab ideaalne menüü sisaldama seemneid, puuvilju, köögivilju, heina ja valke (kassikrõbinad, soja, ussid või neile spetsiaalselt valmistatud töödeldud toidud), võttes seejuures arvesse nende elu looduses. Miks? Looduses tegelevad gerbiilid intensiivse füüsilise tegevusega, mis võimaldab neil probleemideta süüa, mida nad leiavad, samas kui vangistuses elamine nõuab teatud "piiranguid", kui ei soovi näha probleeme sooletraktis... või kehakaalus. Vaatame siis, kuidas neid õigesti toita.

Tervis

Õige "maja" valik on oluline, et majutada meie väikesi kaaslasi ning on hädavajalik paigutada nad nii, et vältida niiskust, tuuletõmbust ja suuri temperatuuri kõikumisi, mis on nende tervisele äärmiselt kahjulikud.

sabrina
80 sõnumid
sabrina fr

Küülik:

Ideaalne peremees

Küülik sobib lastele, sest on väga südamlik loom ja võib elada vabaduses. Siiski on küülik väga kartlik ja habras loom ning seetõttu on oluline, et laps oleks eelnevalt vastutustundlikult looma käsitsemise ja hooldusega seotud.

Siin on kümme küsimust, mida iga tulevane peremees peab endalt küsima enne kääbusküüliku ostmist: 1. Kas teil on vähemalt tund aega päevas, et teda toita ja tema puuri puhastada? 2. Kui ta jääb koju üksinda, kannatab küülik üksildustunde all. Kas teise looma ostmine talle seltsiks on võimalik? 3. Kas on olemas vaikne ruum, kus pole liiga palju liigset liikumist, et paigaldada tema puur? 4. Kas teil on rõdu või aed, kus küülik saaks kaunil aastaajal joosta? 5. Kas olete valmis laskma tal tund aega päevas maja ümber jalutada? 6. Kas suudate mitte vihastada, kui leiate majast väljaheiteid? Need on ainult väljaheited, sest ta urineerib oma kasti. 7. Kas puhkuse ajal saate teda endaga kaasa võtta või korraldada tema hoidmine? 8. Kui majas on juba lemmikloom, kas teil on piisavalt energiat ja aega, et pühendada mõlemale loomale ja tagada nende omavaheline läbisaamine? 9. Kas idee küüliku kasvatamisest meeldib kogu perele? 10. Kas olete kindel, et ükski pereliige pole karvadele allergiline?

Isane või emane?

Võlu, intelligentsuse ja kiindumuse osas pole isaste ja emaste vahel erinevust. Kuid emased on tavaliselt rahulikumad, samas kui isastel on oma territooriumi märgistamise ebamugavus, st maja seinte ja mööbli märgistamine uriinijoaga, kui nad jõuavad täiskasvanuikka. Kuna see käitumine on puhtalt instinktiivne, ei ole küüliku noomimine üldse kasulik.

Üksikuna või paaris?

Looduses on küülikud loomad, kes elavad tihedas koosluses, mis koosneb mõnikord mitmekümnest isendist, mis võimaldab neil mitte kannatada üksildust. Kui peremees veedab palju aega kodus, võib tema seltskond küülikule piisata; kuid vastupidisel juhul tuleb leida lahendus, et vältida looma melanhoolseks muutumist. On mõned lahendused. Osta kaks väikest emast küülikut: nad sobivad tavaliselt hästi, eriti kui nad on koos kasvanud, ja veel parem, kui nad on õed.

sabrina
80 sõnumid
sabrina fr
Käitumine

Jänes on päevane loom (aktiivne päeval), kes saab probleemideta koos elada merisigadega ja keda on väga lihtne taltsutada. Ta võib elada natuke oma puuri väliselt.

Toitumine

Jänes on täielikult taimtoiduline. See ei tähenda, et ta sööb ainult rohtu, vaid tema toitumine koosneb peamiselt taimede kiududest, heinast, porganditest ja seemnetest. Jänes peab neid toiduaineid üsna kaua närima, sest tema hammaste tervise säilitamiseks on vaja terve päeva närida "tooreid" toiduaineid.

Tervis

Normaalne kehatemperatuur on 38 kuni 39 °C. Jänes on väga tundlik nohu, kuumuse suhtes, mis põhjustab südameprobleeme, alatoitumisest põhjustatud diarröa ning kõrvakärntõve suhtes. Nende haiguste vältimiseks ärge kunagi muutke tema toitumist, jälgige nina ja silma eritisi ning hoidke teda 18 °C toatemperatuuril. Teda ohustab müksomatoos, mille vastu on olemas kolmest kuust alates vaktsiin. 

Küpsiste poliitika
Palume teie luba küpsiste või sarnaste vahendite kasutamiseks, et hõlbustada ostude tegemist meie veebilehel, parandada kasutajakogemust, pakkuda personaliseeritud reklaami ja statistilistel eesmärkidel mõista, kuidas meie kliendid meie teenuseid kasutavad. Usaldusväärsed partnerid kasutavad neid vahendeid ka osana meie reklaami kuvamisest. Saate oma küpsiste eelistusi igal ajal muuta, kui sisenete oma kontole..
Palume teie luba küpsiste või sarnaste vahendite kasutamiseks, et hõlbustada ostude tegemist meie veebilehel,... Loe edasi
Määra oma valikud Ma nõustun
Zoomalia rakendus Family'z teenib +50 pts iga tellimusega ja saada reaalajas teateid tellimuse jälgimisest
Zoomalia rakendus Tõsta oma kiisu Zoomalia rakendusega !1000 pts iga allalaadimise eest ja +50 pts iga tellimuse eest