Kreeka kilpkonna adopteerimine
Tere õhtust,
siin on minu probleem, mu naine aaaadddooorrreeee kilpkonni, kuid ma ei tea neist midagi. Ta soovib Hermann'i kilpkonna. Kas on vaja erilisi tingimusi?
Soojenduslamp, UV, jne ... arvestades, et see on Euroopa liik.
Pärast kõige lugemist ja vastupidiste arvamuste leidmist, ei tea ma enam, mida arvata.
Ette tänades.
Tere, Thierry,
siin on kõigepealt mõned andmed:
Terrariumi kohta: kui teie kilpkonna pikkus on 20 kuni 25 cm, siis on vaja vähemalt 80x60 cm suurust terrariumi.
Temperatuuri kohta: temperatuur peab olema päevavalguses 25 kuni 28 °C tänu soojuslambi kaudu soojendussüsteemile, aluspinna all paikneva soojendusmatiga, mille kõige üle on termostaat ja mida tuleb iga päev termomeetriga jälgida.
Jahedam ala peaks olema umbes 25°C ja soojem ala umbes 28°C, soojuslambi all. Öösel jääb temperatuurivahemik 20 ja 24°C vahele. Terrarium või kast, mis võimaldab talvitumist, peaks olema ideaalse temperatuuriga umbes 5°C ja alla 10°C.
Valgustus: see peaks olema sisse lülitatud 10 kuni 12 tundi päevas ning ülejäänud aeg möödub pimeduses. Võite kasutada taimerit. Kasutage UVB lampe roomajatele.
Niiskus: see peaks olema vahemikus 30-50% koos veeanuma, hüdratatsiooni ja vannimiseks.
Need on vaid mõned tehnilised juhised, kirglike inimeste veebisaidid, nagu see siit, annavad teile kõik vajalikud andmed: https://www.tortuedeterre.info/Pages/LATORTUEDHERMANN.aspx
Elodie Zoomaliast
Tere.
Tundub olevat kasulik täpsustada, et Hermanni kilpkonn on liik, mida tuleb kasvatada väliümbrises, mitte terraariumis. Seega on vajalik aed.
Lisaks tuletame meelde, et see liik, nagu enamiku teiste kaitstud liikide puhul, on allutatud konkreetsetele reeglitele seoses vangistuses hoidmisega.
Prefektuuri luba on vajalik enne igasugust omandamist ja kilpkonnad tuleb edasi anda spetsiaalsete dokumentidega, mis tõendavad nende seaduslikku päritolu (Ühenduse sisesertifikaat, märgistamise Cerfa, loovutamise Cerfa).
On oluline uurida teavet enne ostmist, et vältida teadmatusest seaduserikkumisse sattumist!
Siin on link taotlusvormi allalaadimiseks: https://www.formulaires.modernisation.gouv.fr/gf/cerfa_12447.do
Thierry, teile oleks ideaalne viia haldusprotseduurid läbi kohe, et saaksite järgmisel kevadel aprill-mai paiku kilpkonna legaalselt vastu võtta.
Edu jätkamisel.