kilpkonna toitumise abi
Tere, mul on alates oktoobri algusest aastane ja pooleaastane marginata kilpkonn ning ta sööb ainult kirsstomateid, tavalisi tomateid ta ei suuda süüa, ning teisi toite ta ei taha. Mida teha?
Tänan ette
Tere, Déborah,
kõigepealt tuleks teada, kas ta pole faasis, kus ta peaks talvituma?
Kas ta vähemalt joob vett?
Ma kaldun arvama, et see on keskkonna küsimus.
Tere, Nina,
Mulle öeldi, et ta ei tohiks talveund jääda, sest ta on liiga noor.
Ta ei joo palju vett.
Ma pean ta varsti akvaariumi panema, loodan, et sellega läheb paremini. Mida saaksin panna, et tal oleks hea olla?
Tere Déborah,
Ma arvan tõesti, et ta on stressis. Kui sul on plaanis talle varsti terrarium muretseda, ära unusta, et marginatadel on tegelikult tõesti ruumi vaja vastupidiselt sellele, mida võiks arvata. Nad vajavad ruumi ja on väga tundlikud keskkonna muutuste suhtes.
Ära teda praegu sunni, ta hakkab sööma omas tempos, loodan, et sinu juures on eriti soe... (mul oli ka väga armastatud kameeleon, keda ma harva kinni hoidsin... ja oh õnnetust, ma kaotasin ta külma tõttu, kuna ta puges terrassiukse kaudu välja... näed siis, ei piisa vaid nende vabalt ringi laskmisest, vaid tõesti tuleb jälgida, et kõik sarnaneks sellele, milline oleks nende loomulik elupaik)
loodan, et teised inimesed annavad ka nõu..
Tere,
Ma arvan, et sa võiksid talle kütte panna, kui sul seda veel ei ole! See aitaks tal end paremini tunda!! Kas ta on jälle söönud?
Varsti näeme
Tere,
oktoobris saan kätte oma kilpkonna, kuid sooviksin juba peamiselt teie häid
nõuandeid, olgu selleks siis tema puuri või toitumise teemal, aitäh ette
lahkelt.