10-päevase hiirepoja päästmine
Tere,
2 päeva tagasi leidsin oma aiast väikese hiire. Enne kui me ta kaasa võtsime, jälgisime, kas tema ema või õed-vennad ei oleks läheduses. Aga mitte midagi, seega otsustasime ta enda hoole alla võtta. Me paigutasime ta väiksesse papist karpi, millele lisasime soojenduspatju ja kergelt soojendava lambi. Esimesel päeval (pühapäeval) toitsime teda veega lahjendatud piimaga, aga järgmisel päeval läksime apteeki ja tõime kassipoegadele mõeldud piimaasendajat. Annan talle ööpäevas 1 ml, mis on jagatud seitsmeks toidukorraks, umbes iga 3–4 tunni tagant, ka öösel. Masseerime teda korralikult enne ja pärast toidukorda, ta käib ilusti potil. Ta tundub üsna elav, kuigi magab palju. Väike täpsustus, ta hakkas oma silmi avama eile, mis tähendab, et tal on vähemalt 10 päeva. Tal on üsna palju karvu, ta on umbes 2 cm pikk ja kaalub 5 g.
Kas te saaksite mulle öelda, kas ma olen siiani teinud selle väikese jaoks õigeid asju? Toidukogus? Sagedus? Mis on järgmised sammud? Millal peaksin toidukordi pikendama, koguseid suurendama, tahket toitu lisama? Ja muide, millist tüüpi? Kas peaksin lisaks piimale talle ka vett andma? Olen väga tänulik teie vastuste ja nõuannete eest, sest kuigi meil on temaga olnud vaid 2 päeva, oleme temaga juba väga harjunud ning kardan teha midagi valesti, mis võiks ohustada tema elu.
Antonéta
Tere Antoneta,
Palju õnne sinu päästmise puhul! Ma arvan, et praegu teed õigesti, kuid tasub kindlasti konsulteerida loomaarstiga, et mitte vigu teha. Põrsa toit koosneb seemnetest, pungadest, puuviljadest, samblast, ussidest, röövikutest, putukatest, maisist, nisust, kaerast, puuviljadest, murakatest, lilledest, ürtidest...jne... Arvan, et hiire söödasemed võivad põhimõtteliselt sobida, kuid küsi enne loomaarstilt.
Pisihiir võib tavapäraselt elada 18 kuni 20 kuud.
Nii et võid võib-olla hakata talle tahket toitu andma, kuna ta avab silmi, aga ma pole selles kindel.
Anna meile teada, kuidas edasi läheb, ja kui saad, postita foorumisse pilt!!!
Kohtumiseni!
Aitäh vastuse eest, Sandra B, aga kahjuks suri väike sõber öösel. Ma ei saa aru, andsin talle südaööl viimase piimadona, masseerisin kõhtu umbes 00.30, ja kui ma ärkasin kell 3.30, et teda toita, oli ta läinud... L Mul on kohutavalt kahju, ilmselt tegin või tegemata jätsin midagi olulist, oleksin pidanud talle kiiremini tahket toitu andma või tema piimakogust suurendama. Emapiima purgil oli kirjas, et närilistele 20% kehakaalust, tema kaalus 5g, nii et andsin talle 1ml päevas, aga see oli tõenäoliselt palju liiga vähe. Mul on nii kurb olla, kiindusin sellesse väiksesse kahte päevaga ja ta tundus nii elav, et uskusin, et ta on ohust väljas.
Tere Antoneta,
Ära ole kurb, need väiksed loomakesed on väga õrnad, sa võid end juba õnnitleda, et proovisid kõik, et teda päästa. Sa tead, vahel jätavad "loomaemad" oma väikseid maha teadmisel, et nendega on probleem ja nad ei jää ellu. Sinu väikesel hiirel oli kindlasti mingi probleem ja võib-olla, kui sa ta leidsid, oli ta juba väga nõrk ning kahjuks polnud enam midagi teha. Igatahes, tubli töö päästmisega.
Nägemiseni.