Roti väljavõlv - Vajab abi
Vastus puudub
Peate olema sisse logitud, et seda arutelu jälgida või selles osaleda. Ühenda mind
1 sõnumid
xk
Tere kõigile, minu kaaslane ja mina oleme kahe roti omanikud, üks neist kannab nime K. Mu kaaslane võttis ta endale 2019. aasta keskpaigas. Ta ei ole kunagi teadnud tema täpset vanust ja arvab, et pere, kelle juurest ta ta võttis, valetas tema vanuse kohta (ta olevat väidetavalt kolmekuune). Umbes kuu aega tagasi märkasime K-l umbes pingpongipalli suurust muhku kaela/trahhea piirkonnas. Kui me seda märkasime, helistasime kohe loomaarstile ja viisime K järgmise päeva hommikul kiiresti vastuvõtule. Loomaarst, kes ei teadnud, mis K väljaulatuvus võiks olla, pakkus mu kaaslasele kirurgilist sekkumist. Arvestades operatsiooni madalat edukuse protsenti ja raha puudumist (200 eurot), keeldus mu kaaslane sekkumisest. Oleme andnud K-le põletikuvastaseid ravimeid, et proovida teda leevendada. Täna on põletikuvastased ravimid otsas (kahe nädala retsept) ja midagi pole muutunud. Meie rott peidab end, ei liigu, on kaalu kaotanud, joob normaalselt ja kui mu kaaslane soovib teda käsitseda, ei reageeri K mittekuidagi. Me tunneme vaevu tema hingamist ja pulssi. See muretseb meid, sest tundub, nagu oleks ta surnud nendel hetkedel, ja seda pole kunagi varem juhtunud. Mõnikord on tal "parem", ta pistab pea välja, klõbistab hambaid jne. Tema käitumine näib mõnikord enam-vähem normaalne. Siiski tundub, et tema muhk on kasvanud, peale tema kaalukaotuse. Meile pakuti kolme lahendust: - Jätkata põletikuvastaste ravimitega ja näha tulemust (kuid see võib lihtsalt hullemaks minna ja meie rott võib üha rohkem kannatada, mida me soovime vältida) - Teha kirurgiline sekkumine (aga meil ei ole 200 eurot - oleme tudengid - mida panna 50% tõenäosusega, et näha oma rotti suremas) - Eutanaasia. Oleme täiesti segaduses, mis toimub. Me ei tea, mida teha. Ilmselgelt ei taha me oma rotti tappa ega lasta tal kannatada. Peame leidma lahenduse, sest me ei saa teda niimoodi jätta. Kas kellelgi on idee, mida teha? Mis tal võiks olla? Mida me saame tema heaks teha? Olen nädalaid igalt poolt otsinud ja ei ole leidnud ühtegi vastust. Sellepärast otsustasin postitada foorumisse. Tulen siia, sest me ei tea tõesti, mida ette võtta.