Mõned küsimused tšiili deegude (oktodonide) kohta
Tere,
Mõnda aega olen otsinud väikeseid närilisi. Varem olen omanud merisigu, küülikuid ja hamstreid. Täna avastasin deegu olemasolu ja olin täiesti vaimustuses. Läksin kiiresti koju, et nende väikeste loomade kohta rohkem teada saada ja mõtlesin mõned küsimused läbi. Tahaksin võtta kaks emast isendit eraomanikelt, kuid veebist ei leia ühtegi deegu kasvataja kodulehte Prantsusmaal...
Ma tean, et närilised armastavad väga puitu ja seetõttu mõtlesin, kas maja puidust valmistamine oleks hea mõte... Oleks rumal, kui nad öösel nälja tõttu oma maja ära sööksid ^^
Nagu tšintšiljadel, on ka deegudel tundlik seedesüsteem ja seetõttu mõtlesin, milliseid graanuleid peaksin ostma (mis on saidil pakutava alusel, et mulle näidet anda). Tean, et segu peaks olema madala kiirsuhkru sisaldusega.
Deegud ei ole veel väga tuntud lemmikloomad ja seetõttu on nende kohta väga vähe teavet või vähemalt mitte nii palju kui tahaksime.
Ette tänades võimalike vastuste eest.
Lugupidamisega
Tere, nagu sinagi, olen leidnud vastuseid oma küsimustele spetsiaalsetest lõunamerisiga foorumitest. Need on väga hästi tehtud, sest seal on vastused kõigile küsimustele. Kui sa ei leia, mida otsid, pead vaid oma küsimused esitama.
Head päeva
Tere,
Mul on kodus oktodone ja ma tegelevan ka veidi nende aretusega, kuid seda aeg-ajalt.
Toidu osas võid neile anda kas spetsiaalset segu või segada merisea ja tšintšilja toitu, mis on samaväärne.
Nagu kõik närilised, armastavad nad puukoort närida, mis on nende hammastele hea, kuna need kasvavad pidevalt.
Aga ära muretse, kui annad neile head toitu ja mitte liiga palju maiustusi (aeg-ajalt natuke puuvilju, aga mitte nii palju kui poes saadavaid batoone), siis neil ei tohiks olla seedeprobleeme.
Oktodonid tunnevad end paremini mitmekesi koos olles, seega stressivad nad vähem ja neid on lihtsam käsitseda.
Tervitades,
Alexis.
tere,
ma nägin foorumis, et kui sul on ainult üks, siis ta laseb ennast paremini ligidale, sest talle meeldib seltskond. Seega soovitate võtta kaks. Kumbad on paremad, isased või emased?
Et Stéphanie_C-le vastuseks olen näinud paljudel saitidel, et degu (todoni) ei armasta üksindust. Sa võid võtta ainult ühe, kuid sel juhul pead temaga väga palju aega veetma, et ta end üksikuna ei tunneks. Või saad valida kahe emase või kahe isase vahel (kui sa ei taha üllatusi ühel hommikul ^^), kuid nad peaksid olema vennad, et vältida võimalikke kaklusi (kui nad on vennad, on vähem tõenäoline, et see juhtub, kuna nad on koos sünnist saati).
Ja siis, kui tegemist on majade valikuga, millist tüüpi materjale peaksin valima? Ma ei taha valida plastikut (see pole esteetiline ja ma ei taha oma tulevasi lemmikloomi haigeks teha). Ma sooviksin puitu, kuid tahan olla kindel, et nad ei võtaks neid hiiglasliku näksimisena.
Ja kahel degu jaoks puuri suuruse osas, milliste mõõtmetega peaksin valima? Tean, et degud vajavad palju ruumi ringi jooksmiseks. Ma ei taha, et neil poleks ruumi joosta, aga samas ei saa ma endale lubada osta tohutut mitmekorruselist puuri, seega vajaksin mõõtmeid, et saada aimu, kui palju raha tuleb kulutada.
Ette tänades.
Lugupidamisega,
Alexandre.
Tere,
Jah, tõepoolest, neid tuleb pidada mitmekesi, seega kas kaks isast või kaks emast (või rohkem, kui soovid ^^), kuid nad tuleb hankida ühel ajal, et vältida kaklusi.
Puurina soovitan valida täielikult traadist puuri, eelistatult kõrget, et nad saaksid ronida. Kahe jaoks sobivad mõõtmed oleksid 50 cm pikk, 30 cm lai ja 80 cm kõrge. Kui see on natuke lühem, ei ole sellest suurt midagi, peaasi, et nad saaksid ronida.
Majakese jaoks on parim materjal puit, aga kui sa ei taha, et nad selle kohe ära närivad, pane sisse mitu oksa või midagi, mida nad saavad närida, ja näed, et nad jätavad majakese rohkem puutumata.
Parimate soovidega,
Alexis.
Olgu, võtan su nõu kuulda. Tänan sind.
Palun, ja kui sul on veel küsimusi, siis ära kõhkle küsida.
Tere
minu väimees ostis koos kaks isast poega, seega olid nad juba harjunud
nad võitlevad kohe, kui ta nad oma jalutuskäigult oma tuppa viib
mida teha?
aitäh vastuse eest