Milline vaip, rakmed... Mastifile
Tere, vaiba osas soovitaksin midagi, mis ei kulu kiiresti ja mida on lihtne puhastada. On olemas suured vahust vaibad, mis sobivad hästi, kuid kuna sinu koer saab täiskasvanuna päris suureks, siis ei ole palju valikuid. Alternatiivina on plastkorvid, millele saab lisada tõukatte, mida leiad sellelt saidilt või teistelt.
Mina ei soovita rakmeid, eriti suurele koerale, sest rakmed haaravad kogu rinnaosa ja koer võib kogu oma jõuga teid igale poole vedada... Alguses kutsikaga oleks parem kasutada riidest kaelarihma, mis aitab kaasa rihmal kõndimise ja jala kõrval käimise õppimisele (mis on palju meeldivam kui pidevalt rihma tiriv koer). ;)
Jah, ta kasutab vähem jõudu kui tavalise rakmetega, kuid see on sinu otsustada ja kui töötad klikkeriga ja see annab tulemusi, siis on hästi, ja sul ei ole tingimata vaja kaelarihma, kuid kui koerad saavad vabalt ringi joosta, siis tunnevad nad end siiski mugavamalt.
Mina isiklikult pole kunagi oma koertele rakmeid pannud, kõik on kaelarihmaga, hääle ja paitamisega preemiaks, olgu see kõrval käimine, istumine, lamamine, paigalseis ...
Ma ei ole kunagi andnud kuivtoitu või maiustusi koolitamisel, sest see ei aita tugevdada peremehe ja koera vahelist sidet, ning see emotsionaalne side on oluline, nüüd...
tuleks vältida sideme loomist ainult maiustuste huvi pärast, kuid see on vaid minu arvamus. Olgu. Head jätku.