Metsik kass ja kolimine
Tere,
Selgitan siis, et elan hetkel majas aiaga koos oma kassiga. Viimane on reisimise ja kolimise jms suhtes juba harjunud...Juba mõnda aega, umbes 5 kuud, on üks väike kass hakanud meid regulaarselt külastama. Väga hirmunud ja umbusklik. Ta ei lasknud end lähedale, aga tuli siiski aina sagedamini minu terrassile. Seejärel hakkas ta end paigutama trepiastmetele, siis 2...ta tuli sööma ja põgenes.
Täna usaldab ta mind täielikult, laseb ennast silitada, tuleb majja sisse magama, eelistatult mõnusale pleedile, teate küll...Kuid ta jätkab väljas käimist ja mõnikord ei näe ma teda terve päeva. Vahel veedab ta isegi öö majas ja saab minu kassiga väga hästi läbi. Kuid keegi teine ei saa teda puudutada ega isegi läheneda talle. Ainult mina, ja arvestades, kui palju ta sööb ja kui palju aega ta minu juures veedab, arvan, et ta ei söö kusagil mujal.
Minu küsimus on järgmine, pean kolima suuremasse korterisse. Niisiis, kas oleks PAREM TEMALE (sest ilmselgelt tahaksin teda kaasa võtta), et ta jääks siia, aga keegi ei hoolitseks tema eest, arvestades, et ei saa loota naabritele, kes ei saa teda lähedalegi, ega tulevastele maja rentijatele, või kas oleks parem võtta ta kaasa, et tal oleks kodu, kuid arvestades, et ta ei saa enam välja minna...Elamine selles korteris võib kesta üks või kaks aastat, ja pärast seda võiksin ehk taas leida maja aiaga, et ta võiks uuesti ringi joosta, aga kas see vangistus ei ole talle liiga raske? Mul on palju mänge tänases kodus ja ta naudib neid, aga alati on hetk, kui ta tahab välja, kas 5 minutiks või mitmeks tunniks...aga kui jätan ta siia, kas ta ei tunneks end veidi mahajäetuna? Kui näen, kui palju aega võttis, et ta laseks mul end silitada...ei leia ta homme uut kodu ja kui leiaks...praegu pole ta kastreeritud, ta oli liiga noor, aga plaanin lähiajal kastreerida, kas pärast seda tahaks ta rohkem siseruumides olla oma kassiga?
Igatahes on mul palju küsimusi, tahan tõesti teha seda, mis tundub tema jaoks parim olevat igal juhul...
Tänan vastuste eest
Tere
Ma saan aru teie dilemmast.
Isiklikult ei suudaks ma teda maha jätta ja nagu te kaalute, laseksin ta kiiresti steriliseerida (tegelikult saab seda teha väga varakult).
Tuleb jälgida, et ta ei pääseks tulevase korteri uksest või aknast välja (kindlustada) ja pakkuda talle rohkelt tegevusi ning suurt kassipuud.
Palju edu!
Tere õhtust, teil on õigus, Josette, nõu anda, aga teate, kassid on rahutud ja neid pole lihtne ühes kohas hoida, minu arvates oleks parem varustada see GPS-iga, et saaksite selle hõlpsasti üles leida ja lokaliseerida, olgu see siis kodus või mujal.
Minu väikese kogemuse põhjal, erinevalt koerast, kui kass kiiresti saba liigutab, on see tavaliselt halb märk... See tähendab, et ta on üsna ärritunud või isegi sügavalt pahane. Sellisel juhul on parem teda rahule jätta. Kui aga saba liigub aeglaselt vasakult paremale nagu pendel, sarnaneb see pigem "tervitusega", mõnikord väljumissooviga, mistõttu on vaja jälgimist.
Väike- ja suurloomade ekspert Ukreine.comTere Elodie,
millise lahenduse te lõpuks leidsid?
Olen sellelt saidilt juba pikka aega tellinud, kuid polnud kunagi foorumis käinud (seega minu küsimus 6 kuu pärast lol)
Head pühapäeva.