Lindude koorumine
Tere, mul on paar jaapani varblasi! Munad on koorunud ja ma mõtlen, millal peab pudru andma. Mulle öeldi, et tuleb isased ja emased eraldada, kas linnud ei saa kõik koos jääda? Kas tekivad konfliktid?
Tere,
Ma ei usu, et sul on vaja oma linde eraldada. Linnupojad saavad kohe mõlema vanema poolt toidetud.
Sa saad vanemate toitumist tugevdada, et aidata tibude kasvu. Hea kasvatustoit ja loomatoit (näiteks munatoit). Valkud on tõepoolest oluline arengufaktor kasvamise alguses, umbes esimese nädala jooksul.
Umbes kolme nädala vanuselt lahkuvad pojad kasvõi kohmakalt pesast. Vanemad toidavad neid veel natuke umbes kümme päeva. Poolteise kuu vanuselt on nad võõrutatud ja võivad koos teiste noortega voliäri paigutatavad.
Noorlindude sulgimisperiood toimub kahe kuni nelja kuu vanuselt. Sel hetkel on sageli võimalik eristada noori linde sugude järgi. Noored isaslinnud hakkavad laulma erinevalt emastest. Suledemine nõuab palju energiat. See vajab soojust, tasakaalustatud toitumist, B- ja C-vitamiine, üsna kõrget õhuniiskust (60%) ja võimalust pidevaks suplemiseks.
Jaapani varblased võivad paljuneda kogu aasta vältel. Kuid parem oleks, kui mitte kurnata paarid kolme rohkem haudega aastas.
Nii et kui sul on küsimusi, ära kõhkle!
Ah, tänan väga! vastuse eest :)
Olin mures, sest mulle öeldi, et nad võivad üksteist ära süüa, kui nad kokku jääda, aga ausalt öeldes ma ei kavatse neid lahutada! ja siis sain oma vastuse ;)
See paar on juba ammu koos olnud, ma tean, kes on isane ja kes emane, nad pole kunagi haude koorunud, palju mune, kuid mitte kunagi sündi, ema sõi munad ära, mis talle ei tundunud viljastatud, ta teadis, mida ta tegi, kujutan ette! ja ma ootasin… ootasin!! ja siin see nüüd on.
Ma ei näe vanemaid neid väga toitmas ":S Panin neile segu munadest, singist ja riisist.
Neile ei paista see väga korda minevat :S
Tšau,
Anna meile teada, kuidas su linnupojukesed elavad! Loodan, et vanemad toidavad neid... Tavaliselt ei tohiks probleeme olla...
Nägemiseni!
Okei! Nad teevad väga hästi oma tööd haudumisel :) aga toitmine eee.. seal on meessoost häid, aitäh palju :)
Noh, uudised on sellised, et neil sündis väike ja ta tuli pesast välja ning on seal maas! Ja ma peaksin puuri ära vahetama. Haha, see on tüütu.
Isane toidab teda maas, ta püüab lennata!
Tere,
On tore kuulda uudiseid. See on kindlasti normaalne, kuna noored lahkuvad pesast 3 nädalat pärast sündi. Vanemad jätkavad toitmist kuni täieliku võõrutamiseni.
Nägemiseni!