Kassi oksendamine

7 vastab
Peate olema sisse logitud, et seda arutelu jälgida või selles osaleda. Ühenda mind
Elisa
3 sõnumid
elisa fr

Tere, ma soovisin saada teavet kasside oksendamise kohta.

Minu 8-aastane kass on juba 1-2 nädalat väga tihti oksendanud. Ta oksendab täiesti terveid, seedimata krõbuskeid. See on juba mitu korda juhtunud, et ta oksendab ainult rohelist vedelikku. Enne oksendamist teeb ta alati keele abil midagi kummalist, justkui miski häiriks teda. Ma ei tea, ma lihtsalt oletan. Asi on selles, et see muutub üsna sagedaseks ja ma kardan, et ta võib kaalus alla võtta või dehüdreeruda.

Kui keegi saaks mind aidata, oleksin väga tänulik.

Marine
2 sõnumid
marine fr

Tere, sagedased oksendamised pika aja jooksul peaksid olema teile hoiatuseks. Pöörduge loomaarsti poole.

Maïa
2 sõnumid
maïa fr

Tere

Kui ütlete, et ta teeb oma keelega kummalist asja ja miski teda häirib, võib tal olla karvapall kinni. Kas te harjate teda regulaarselt?

Aurélia
8 sõnumid
aurélia fr
Tere Elisa. Kui see "imeline trikk", mida ta oma keelega teeb, näeb tõesti välja nagu mingi spasmid (natuke nagu siis, kui tal kõri ja kõhus oleks mitu korda järjest kokkutõmbed, ja midagi oleks justkui aeglaselt "tõusmas seestpoolt"), kui ta teeb seda suu pärani lahti (nagu tal oleks miski kurgus, millest ta üritab lahti saada), ning seda saadavad kurguhääled, mis meenutavad natuke väikest röhitsemist (või heli, mis tekib inimesel, kes lämbub), siis on see täiesti normaalne, kuna minu teada kõigil koertel ja kassidel on sellised "imelikud tagasivoolud" (mis tunduvad üsna dramaatilised, kui sa sellega harjunud pole!) just enne oksendamist. ;-) Sellegipoolest, on selge, et nii palju oksendamist ja eelkõige nende püsiv iseloom oleks pidanud teid juba ammu muretsema panema! Kass, kes käib väljas, võib alati süüa mõne looma või räpaka asja (prügi või toidu, mida hoolimatud inimesed on õue jätnud) ja võib sellest hiljem veidi häiritud olla. Siiski, sel juhul, oksendamine (ja/või kõhulahtisus), mis selle tulemusel tekib, toimub samal päeval või õhtul, ja see võib kesta pisut järgmisel päevalgi, kuid see taandub ajapikku, kui loom kõrvaldab mürgistuse tekitanud asja (seega umbes seedetsükli jooksul). Kui aga kass oksendab korduvalt ja mitmel järjestikusel päeval, siis võib esmapilgul selle võimaluse kõrvale jätta. Sel juhul tuleb esmalt kontrollida, kas ei ole võimaliku mürgistuse juhtumit (mille korral oleks see muidugi suur häda!!), jälgida, kas tal pole muid sümptomeid (kõhulahtisus, palavik jne...), ja muude sümptomite puudumisel proovida vaadata, kas ta pole valesti alla neelanud eset või kaaluda, kas ta pole ussidega nakatunud. Need on siin ainult "suunad", mida esialgu kaaluda, aga, selgituste puudumisel, tuleb muidugi üsna kiiresti minna arsti juurde!! (Sest juhul, kui tegemist oleks näiteks mürgitusega või soolesulgusega võõrkeha neelamise tõttu, siis tuleb meeles pidada, et 24 või 48 tundi ootamist võib olla saatuslik ;-( ). Minu meelest, see rohekas vedelik, millest te rääkisite (tõenäoliselt sapiga värvitud roheline), viitaks sellele, et ta oleks sööma hakkanud rohtu (kui sellele on juurdepääs!) või võib-olla taimelehti. Sellegipoolest, teie täpse juhtumi puhul, ja arvestades tema tervisehäirete juba väga pikka kestust, usaldaksin isiklikult siiski Marine'i nõuannet ja läheksin kohe loomaarsti juurde. ;-)
Elisa
3 sõnumid
elisa fr

Maia, vastuseks sulle, et ma ei harja teda sageli, ainult suve alguses. Ma ei usu, et see on see, sest ta ei teeks seda nii tihti ja just iga kord pärast söömist. Aitäh vastuse eest.

Elisa
3 sõnumid
elisa fr

Aitäh vastuse eest, Aurélia. Jah, mu kassil on juurdepääs õue. Ta veedab seal tegelikult suurema osa oma ajast. Seoses selle asjaga, mida ta oma keelega teeb, vaatasin tema hambaid ja suu sisemust, et teada saada, kas see ei tule mädanenud hammast või millestki muust, kuid ei midagi märkimisväärset. Tal ei ole ka kummalist käitumist. Ta sööb ja joob..

Kui see homme jätkub, lähen konsultatsioonile.

Aurélia
8 sõnumid
aurélia fr
Kui tegemist on väljas aega veetva kassiga, on võimalik, et ta on hiljuti avastanud uue "koha", kus ta võib alla neelata sobimatuid asju. Näiteks võivad uued elanikud või loomaomanikud jätta õue kausid toiduga, mis teie kassile ei sobi, või on ta leidnud prügikaste, mida ta varem ei märganud. Samuti võib olla, et grillhooajal jäetakse terrassidele või aedadesse toitu vedelema. Kui kass on leidnud sellise uue koha, kus ta söömas käib, võib juhtuda, et ta ei talu hästi sealset toitu. Näiteks, üks minu kassidest oksendas ühel talvel kindlatel õhtutel kord nädalas, just reedel. Uurides avastasin, et uued naabrid sõid igal reedel kala ja jätsid kalajäägid oma terrassile, arvates, et see teeb ümbruskonna kassidele rõõmu. Minu kass käis seal iga nädal söömas ja see põhjustas tal probleeme. Samuti võib mõelda gastriidi võimalusele. Tänapäeva krõbinad on tihti teraviljaga, mis võib gastriiti põhjustada. Vanuse kasvades ei pruugi kass enam taluda toitu (näiteks krõbinates sisalduvaid teravilju), mida ta varem hästi talus. Ärge arvake, et nimetan teie kassi vanaks, kuid 7/8 aastat on pöördepunkt, kus tuleks juba hoolikamalt tema tervist jälgida. Tasub uurida ja täheldada, kui tihti ja mida täpselt kass oksendab, kas see juhtub vahetult pärast sööki või muul ajal, ja käia loomaarsti juures koos oma märkmetega. Need märkmed aitavad loomaarstil kiiremini diagnoosi panna ja säästavad teid ka teatud testide või analüüside kuludest.
Suzanne
1 sõnumid
suzanne fr
Tere, mul on peaaegu 2-aastane pärsia kass, kõik algas sellega, et ta oksendas sapi kohe, kui ta sõi, oksendas ta sapi, nagu oleks tal iiveldus. Viisin ta erakorralisse vastuvõttu, tehti ultraheli ja süstiti oksendamisvastane ravim ja hapevastane ravim. Järgmisel päeval viisin ta oma loomaarsti juurde, kes tegi talle teise oksendamisvastase süsti, ta tundus olevat parem. Mõni päev hiljem oksendas ta iga päev samal ajal hommikupoole kogu eelmise päeva toidu, mis oli seedunud. Viisin ta jälle loomaarsti juurde, muudeti toitumist (Royal Canin gastro-intestinal), süstiti oksendamisvastane ravim ja võeti vereproov, kus ei tuvastatud midagi ebatavalist. Ma pidin andma talle 10 päeva jooksul vedelikku joogi oksendamise vastu, kuid vaatamata sellele oksendas ta jälle ja hakkas uuesti sappi oksendama, ma ei tea, mida teha, iga kord kui viin ta loomaarsti juurde, teevad nad talle oksendamisvastase süsti, mis kestab 24 tundi, kuid probleem ei lahene! Mida arvate sellest?

Küpsiste poliitika
Palume teie luba küpsiste või sarnaste vahendite kasutamiseks, et hõlbustada ostude tegemist meie veebilehel, parandada kasutajakogemust, pakkuda personaliseeritud reklaami ja statistilistel eesmärkidel mõista, kuidas meie kliendid meie teenuseid kasutavad. Usaldusväärsed partnerid kasutavad neid vahendeid ka osana meie reklaami kuvamisest. Saate oma küpsiste eelistusi igal ajal muuta, kui sisenete oma kontole..
Palume teie luba küpsiste või sarnaste vahendite kasutamiseks, et hõlbustada ostude tegemist meie veebilehel,... Loe edasi
Määra oma valikud Ma nõustun
Zoomalia rakendus Family'z teenib +50 pts iga tellimusega ja saada reaalajas teateid tellimuse jälgimisest
Zoomalia rakendus Tõsta oma kiisu Zoomalia rakendusega !1000 pts iga allalaadimise eest ja +50 pts iga tellimuse eest