DIY Tuunikala kassidele: 5 värsket ja seeditavat retsepti Omega-3
Temperatuurid tõusevad ja selle tõttu on kõigil vaja hea hüdratsiooni eest hoolt kanda, teie kass kaasa arvatud! Täiendage tema kuivtoitu (krõpse) koos konservtoiduga, mis sisaldab 80% vett, mis on ideaalne valik, et ta taluks suvekuumust. Ja miks mitte siis ise valmistada tuunikala kassile koos maitsvate ja lihtsate retseptidega valmistamiseks? Siin on mõned valitud retseptid, mis on kõik tuunikala baasil. See toiduaine on palju enamat kui lihtsalt maiuspala teie kassile. See on kvaliteetsete valkude allikas, pakkudes hädavajalikke aminohappeid, mida teie kass vajab, et säilitada head lihastoonust. Leiate ka mõned tuunikala maiustused DIY-lahendustes. Pakkuge oma kaaslasele maitsvat ja elujõulist suve!
Retsept 1 | Tuunikala ja kassikõrrelise terriin
Kogete tohutut edu oma väikese kaaslase juures selle retseptiga, mis sisaldab kahte koostisainet, mida kassid armastavad: kala (tuunikala) ja kassikõrrelist.
- 250 g värsket või naturaalselt nõrutatud tuunikala (kui valite värske, küpsetage see hästi keevas vees);
- 20 kuni 30 g keedetud herneid (konservtoidus, värsked või külmutatud);
- 1 kooritud, keedetud ja väikesteks tükkideks lõigatud porgand;
- 125 g lambapiimajogurtit (1 purk);
- 1 tl kassikõrrelist (loomapoes);
- 1 kuni 2 hakitud tillioksakest.
Veenduge, et kõik koostisosad oleksid hästi nõrutatud, et mitte muuta konservtoitu liiga vedelaks.
Püreesta kahvliga porgand ja herned. Lisa jogurt. Sega hästi läbi ja lisa kassikõrrelist ja tilli.
Asetage segu terriini või alumiiniumfooliumkarpi, hoidke külmkapis. Laske konservtoidul enne kassile serveerimist toatemperatuurini soojeneda, kuna kassid ei armasta liiga külma toitu.
Enne kala püreestamist olge ettevaatlik, et ühtegi luud poleks jäänud. Pakkuge seda konservtoitu lisandina. Tavaliselt arvestatakse päevas 30 kuni 50 g toitu (kuiv või märg) kehakaalu kilo kohta.
Kui teie kass kaalub 3 kg, annate talle (sõltuvalt tema isust ja aktiivsusest) iga päev 90 kuni 150 g toitu, kas 45 kuni 75 g krõbinaid ja konservtoitu, mida jagatakse kogu päeva jooksul.
Hoidke seda terriini külmkapis maksimaalselt 4 päeva või külmutage portsjonitena, mida võtate soovitud ajal välja.
Retsept 2 | Tuunikala ja kurgi konserv
Jah, kassid armastavad köögivilju! Kuid ole ettevaatlik, mõned neist on kassidele mürgised: avokaado, toores kartul, küüslauk, sibul, roheline tomat ja porrulauk. Kurk toob sellesse retsepti vitamiine ja värskendust.
- 150 g värsket tuunikala (hästi küpsetatud ja ilma luudeta) või naturaalselt nõrutatud;
- 1 supilusikatäis päevalilleõli;
- 30 g kurgi seemneteta (lase eelnevalt soolaga nõrguda, loputa ja seejärel kuivata);
- 2 supilusikatäit keedetud ja nõrutatud riisi (kui võimalik, siis täistera);
- 1 supilusikatäis kana- või veiselihapuljongit.
Asetage kõik koostisosad köögikombaini. Kui segu tundub liiga vedel, lisage riisi ja segage veelkord, kuni saavutate soovitud konsistentsi. Serveerige nagu teisi konservtoite.
Segu saab säilitada kuni kolm päeva külmkapis suletud anumas. Võite selle ka portsjonitena külmutada.
Retsept 3 | Tuunikala ja kanakook
Mõned restoranid pakuvad "maa & mer" roogasid , kombineerides liha kalaga. Miks mitte teha sama meie kasside jaoks?
- 110 g konserveeritud või värske tuunikala, ilma luude ja nahata;
- 110 g küpsetatud kanarinda;
- 125 g keedetud täisterariisi;
- 125 g eelküpsetatud kaerahelbeid;
- 1 korralik näputäis (15 g) hakitud värsket peterselli;
- 2 klopitud muna;
- 30 ml kanapuljongit;
- Riivitud parmesani.
Mikserige köögikombainis ettevaatlikult tuunikala ja kana. Vala suurde kaussi ja lisa järk-järgult ülejäänud koostisosad, segades, kuni saadakse ühtlane segu. Kuumutage ahi eelnevalt 180 °C.
Vala segu enne määrdega kaetud terriini- või koogivormi. Puista peale riivitud parmesani. Küpseta 30 min.
Serveeri, kui pasteet on täielikult jahtunud, purustades selle oma kassile lihtsamaks söömiseks.
Kogused, mida annate oma kassile, sõltuvad, kas annate segatoitu (koos krõbinatega) või ainult märga.
Säilitamine kuni neli päeva külmkapis. Võite ka selle retsepti portsjonitena külmutada.
Retsept 4 | Maitsvad tuunikala küpsised kassidele
Maiustused on alati suurepärane vahend teie kassi ja teie vahelise sideme tugevdamiseks. Tasu või meelehea pakkumiseks, need on alati väga hinnatud. Seega tehke need ise, see on lihtne ja ökonoomne.
- 240 g jahu;
- 1 karp naturaalse tuunikalaga, ilma nõrutamata;
- 1 muna;
- 2 supilusikatäit oliiviõli;
- 20 g maguskartuli püree või pool purki beebitoidu köögiviljapüreed.
Suures kausis või segamisnõus klopi muna koos oliiviõliga. Lisa tuunikalakonserv. Kui see on klomp, purustage see eelnevalt. Seejärel lisa püree.
Sega ja lisa järk-järgult jahu, jätkates kloppimist, et vältida tükke. Kata ahjuplaat alumiiniumfooliumiga või küpsetuspaberiga.
Rulli tainas ühtlaselt plaatile. (umbes 5 mm) Kuumuta ahi 180 °C ja küpseta 20 min. Küpsetamise lõpus tõsta küpsis ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda. Keerake plaat ümber (alumiiniumfooliumi vastas olev pool jääb nüüd peal) ja küpseta veel 8 minutit.
Võtke uuesti ahjust välja, laske täielikult jahtuda ja lõigake väga väikesteks tükkideks. Hoidke suletud purgis ja säilitage jahedas kohas.
Lase oma kujutlusvõimel lennata, varieerides koostisosi. Asenda maguskartuli püree õunakastmega, mandlivõiga (välja arvatud juhul, kui kass liiga ümar), roheliste ubade püree, brokkoli jne.
Retsept 5 | Krõbedad tuunikala krõpsud kassidele
Kiire ja lihtne, teie kass armastab seda!
- 250 g keedetud riisi;
- 220 g kanapuljongit;
- 2 supilusikatäit oliiviõli.
Keeda puljong keemiseni, et küpsetada riisi, kuni see on vedeliku täielikult imendanud. Seejärel laota see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi 200 °C ja küpseta riisi, kuni see on pruunistunud ja krõbe.
Kuumuta oliiviõli pannil, seejärel lisa järk-järgult riis, segades kuni see kergelt paisub. Lase keeda mõni hetk ja kuivata riis majapidamispaberiga. Lase jahtuda, enne kui seda väikesteks tükkideks lõigatuna pakute.
Säilitage suletud purgis. Saate lisada kaks või kolm näputäit kassikõrrelist, et mitmekesistada.
- eelista looduslikke koostisosi, mille oled ise valmistanud, kui neid, mis on konserveeritud või purgis;
- ära kunagi soola oma kassi toitu;
- ära karda külmutada, see on parim viis toidu säilitamiseks. Kui anda seda toatemperatuuril;
- 30 kuni 50 g kassi kaalust on ideaalne päevane kogus.
Te märkate, et need väga tervislikud retseptid on lihtsad teha, kiired ja ökonoomsed. Ja isegi kui teie kass on pirtsakas ja ei suuda mõningaid krõbinaid taluda, hindab ta kindlasti neid tuunikala baasil retsepte kassidele. Need panevad tema maitsemeeled tantsima ja aitavad kaasa ka tema heale tervisele. Tuunikala on nimelt loomulikult rikas omega-3 rasvhapete poolest, mis on kasulikud kassi südame-veresoonkonna ja põletikulise tervise jaoks. Nii et pange potid käima!